Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 24 listopada 2024 00:25
Reklama prosto i po polsku

Świeżo palona - kawa!

Kim jest coffee roaster? Co to za profesja, która w Polsce może wydać się zajęciem egzotycznym? Wypalacz kawy. Łukasz Gralak przyznaje, że wybrał taki zawód z miłości do kawy. Co prawda nie ma uczelni kształcących w tej dziedzinie, ale są kursy, na których można zdobyć wymagane umiejętności, a doświadczenie już w firmach, które zawodowo zajmują się wypalaniem kawy. Jest takich zakładów w Polsce 400. W rozmowie z Grażyną Bolimowską-Gajdą opowiada i o wypalaniu kawy, ale nie tylko. Radzi, jak przygotować dobrą kawę, co to jest kawa speciality, obala też mity dotyczące kawy. Na pewno nie szkodzi zdrowiu, oczywiście pita w rozsądnych ilościach.
Świeżo palona - kawa!

Kliknij aby odtworzyć
Kliknij aby odtworzyć

Kliknij aby odtworzyć

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

PRZECZYTAJ
Reklamajak rozmawiać ze sztuczną inteligencją
Reklama
Reklama