Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 24 listopada 2024 09:21
Reklama dotacje rpo

Sochaczewskie Pączki Bio zdobyły Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego 2016

Poznaliśmy laureatów jubileuszowej X edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego 2016. Serca jurorów zdobyły m.in. pączki BIO, kiełbasa krucha, faszerowany szczupak znad Plewki, chrzan na occie jabłkowym czy syrop z pigwowca.
Sochaczewskie Pączki Bio zdobyły Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego 2016

Autor: Urząd Marszałkowski

Do konkursu zostało zgłoszonych blisko 150 produktów, z czego komisja wyłoniła 15 laureatów i przyznała 7 wyróżnień. W śród nagrodzonych znalazła się sochaczewska piekarnia Gzik-Janiak, wyróżniona za pączki bio. Mówi Wioletta Gzik-Janiak

Kliknij aby odtworzyć

W tym roku wytwórcy znów byli podzieleni na dwie kategorie – producentów indywidualnych i firmy. W każdej z nich wybierano produkty z podziałem na grupy: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne oraz produkty pochodzenia roślinnego, produkty mleczarskie, miody i napoje.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

PRZECZYTAJ
Reklamadotacje rpo
Reklama
Reklama