XIV Cross Country przejdzie już do historii. Impreza jak zawsze była bardzo udana. Nawet pogoda była łaskawa dla biesiadników, przestał padać deszcz, a nawet za chmur wyszło słońce. Wójt Maciej Mońka, jest bardzo zadowolony, że impreza jest nadal kontynuowana
Proboszcz parafii Kurdwanów Krzysztof Knych zamierza przeznaczyć zebrane środki z imprezy na renowacje zabytkowego kościoła.
Organizatorzy zadbali, aby przybyli goście się nie nudzili, dlatego na licznie przybyłych gości czekała moc atrakcji,. Zorganizowany został kącik malarski, w którym na każdego kto przyszedł i namalował obraz, czekała nagroda w postaci książki. Również dla najmłodszych przygotowane było wiele atrakcji, a wśród nich malowanie buziek, zabawy z taneczne z balonami. Jak zawsze na milusińskich czekał kucyk. A w tym roku przyjechała nawet karuzela. Organizatorzy zadbali również o podniebienia przybyłych. Kurdwanów znany jest ze świetnych pierogów oraz smacznych domowych ciast. Zachęcamy do wysłuchania relacji z wczorajszej imprezy.
W tym roku gospodynie z parafii mogły popisać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi w konkursie na „Domowy chleb ze smalcem”. Komisja po degustacji zgłoszonych na konkurs produktów postanowiła przyznać następujące miejsca:
I miejsce (ex aequo)
Danuta Zielińska, Natalia Rutkowska (1. Smalec z jabłkiem, 2. Smalec z pieczarką, 3. Swojski chleb)
Małgorzata Drężek, Daria Drężek (1. smalec z jabłkiem, cebulką, boczkiem wędzonym i słoninką, 2. Chlebek z soczewicą, płatkami owsianymi i ziarnami słonecznika)
II miejsce
Zofia Modzelewska, Magdalena Modzelewska
(smalec wegański z fasolą, jabłkiem, cebulką, kaszą gryczaną - na oleju kokosowym)
III miejsce
Barbara Lusztak (Smalec Babuni – z jabłkiem, cebulką, boczkiem i słoninką)
IV miejsce
Katarzyna Wójtowicz, Weronika Modzelewska (smalec wegański z jabłkiem i cebulą)
V miejsce
Grażyna Wójtowicz (Kolorowy smalec z papryką)
Napisz komentarz
Komentarze