Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 25 listopada 2024 07:25
Reklama dogadać się w małżeństwie

XIV Cross Country Ziemi Sochaczewskiej już za nami

Już od lat przyjął się zwyczaj, że wraz z Crossem Country organizowane są dożynki parafialne w Kurdwanowie. Od ubiegłego roku zmianie uległa lokalizacja imprezy i została ona przeniesiona do Kościelnej Góry.
XIV Cross Country Ziemi Sochaczewskiej już za nami

Autor: Katarzyna Żakowska

XIV Cross Country przejdzie już do historii. Impreza jak zawsze była bardzo udana. Nawet pogoda była łaskawa dla biesiadników, przestał padać deszcz, a nawet za chmur wyszło słońce. Wójt Maciej Mońka, jest bardzo zadowolony, że impreza jest nadal kontynuowana 

Kliknij aby odtworzyć

Proboszcz parafii Kurdwanów Krzysztof Knych zamierza przeznaczyć zebrane środki z imprezy na renowacje zabytkowego kościoła.

Kliknij aby odtworzyć

Organizatorzy zadbali, aby przybyli goście się nie nudzili, dlatego na licznie przybyłych gości czekała moc atrakcji,. Zorganizowany został kącik malarski, w którym na każdego kto przyszedł i namalował obraz, czekała nagroda w postaci książki. Również dla najmłodszych przygotowane było wiele atrakcji, a wśród nich malowanie buziek, zabawy z taneczne z balonami. Jak zawsze na milusińskich czekał kucyk. A w tym roku przyjechała nawet karuzela. Organizatorzy zadbali również o podniebienia przybyłych. Kurdwanów znany jest ze świetnych pierogów oraz smacznych domowych ciast. Zachęcamy do wysłuchania relacji z wczorajszej imprezy.

Kliknij aby odtworzyć

W tym roku gospodynie z parafii mogły popisać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi w konkursie na „Domowy chleb ze smalcem”. Komisja po degustacji zgłoszonych na konkurs produktów postanowiła przyznać następujące miejsca:

I miejsce (ex aequo)

Danuta Zielińska, Natalia Rutkowska (1. Smalec z jabłkiem, 2. Smalec z pieczarką, 3. Swojski chleb)

Małgorzata Drężek, Daria Drężek (1. smalec z jabłkiem, cebulką, boczkiem wędzonym i słoninką, 2. Chlebek z soczewicą, płatkami owsianymi i ziarnami słonecznika)

II miejsce

Zofia Modzelewska, Magdalena Modzelewska

(smalec wegański z fasolą, jabłkiem, cebulką, kaszą gryczaną - na oleju kokosowym)

III miejsce

Barbara Lusztak (Smalec Babuni – z jabłkiem, cebulką, boczkiem i słoninką)

IV miejsce

Katarzyna Wójtowicz, Weronika Modzelewska (smalec wegański z jabłkiem i cebulą)

V miejsce

Grażyna Wójtowicz (Kolorowy smalec z papryką)

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

PRZECZYTAJ
Reklamajak rozmawiać ze sztuczną inteligencją
Reklama
Reklama